#INFO

BRA ATT VETA

JÄMLIKHET 

Dreams Forum önskar var och en välkommen precis som man är. På detta sätt är vi en 100 % jämlik festival! Vi godkänner ingen diskriminering på grund av till exempel kön, hy eller sexuell läggning. Om du ser eller upplever olämpligt eller upprörande beteende under festivalen, ber vi dig informera arrangörerna omedelbart om saken. 

DELTAGARE 

Unga och lärare: till Dreams Forum har det bjudits deltagare från alla de 130 högstadieskolor som besökts av en Dreamster under läsåret 2017–2018. I Dreams Forum deltar sammanlagt kring 800 ungdomar och 100 lärare. Skolorna har fått fria händer att välja sina egna deltagare. Vi har dock uppmanat skolorna att göra ungdomarna delaktiga i valprocessen. 

WORKSHOPSHANDLEDARE 

Programmet för Dreams Forums produceras av workshopshandledare som kommer från flera olika organisationer. 

FRIVILLIGA 

Över 100 anställda från Nokia, Deloitte och Tieto volonterar under festivalen. De säkerställer en lyckad tillställning genom att bland annat hjälpa i workshopparna och att hjälpa deltagarna hitta rätt på området. 

HUVUDANSVARIGA AKTÖRER 

Huvudansvarig för festivalen är Barn- och ungdomsstiftelsens personal. I allvarliga problemsituationer bör man alltid i första hand kontakta dem. En av Barn- och ungdomsstiftelsens anställda finns alltid vid festivalens infopunkt, som finns i festivalbyggnadens andra våning (samma plats som anmälningspunkten). Kontaktuppgifterna hittar ni här. 

ANKOMST 

Dörrarna till festivalen öppnas kl. 10.30. Dreams Forum äger rum i Nokias campusområde i Esbo. Det går enkelt att ta sig dit från Helsingfors, Esbo eller Vanda med lokaltåg eller buss. Vi rekommenderar att ni använder kollektivtrafik eller cykel! HRT rekommenderar att använda tåg för att undvika rusning. Den närmaste busshållplatsen ligger 0,4 km från festivalområdet (Karakorsets hållplats), och Kera järnvägsstation ligger cirka en kilometer från området. Här finns en karta över Nokias campusområde. 

Adress: Karasvängen 3, 02610 Esbo. Närmare ruttanvisningar hittar du på: www.reittiopas.fi 

Extra turer i lokaltrafiken ordnas som följande:

Avfärder för linjen 532 från Alberga station kl. 10.06 (framme vid Karaängens hållplats 10.12) och Mattby kl. 9.53 (framme vid Karaängens hållplats 10.16) har fördubblats.

 

På eftermiddagen ordnas returtrafik till Alberg som följande: normalturer med bussar som åker Åbovägen och Karaängens hållplats med linjerna 206A, 217 och 532. Linjernas tidtabeller kl. 15-16 ser du här:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANMÄLNING 

När ni anländer till campusområde ber vi er anmäl er omedelbart under lärarens ledning vid anmälningspunkten, som finns i festivalbyggnadens andra våning. Om ni kommer med en abonnerad buss, stanna inne i bussen och vänta tills man kommer och ta emot er. Anmälningen sker inne i bussen. I samband med anmälningen får varje deltagare en karta över festivalområdet, ett festivalarmband samt mer information om dagens program. Dreams Forums infopunkt finns i festivalbyggnadens andra våning, och i dess omedelbara närhet finns även Läkarcentralen Aavas första hjälpen-punkt. 

MÅLTIDERNA 

Dreams Forums Dreamsbuffé-måltid serveras kl. 10.30–12.00 i festivalbyggnadens tredje våning. Vi meddelar deltagarna i förväg er exakta måltid, så bör följas för att undvika köar. 

DREAMSBUFFÉS MENY 

Rot bakat bröd och kikärtspastej (ekologiskt) 
Gröna sallader, rädisor, rabarber och citrusvinaigrette 
Tsatsiki 
Ris med gurkmeja 
Kryddiga Jalotofubullar (ekologiskt) 
Chili sin carne (ekologiskt) 

FÖRVARING AV FÖREMÅL 

Festivalbyggnaden har klädställningar, men deltagare som lämnar föremål i ställningarna ansvarar själva för dem. Vi rekommenderar därför att deltagarna inte ska ha några överloppssaker med sig. 

INSPELNING 

Dreams Forum filmas och spelas in. Alla deltagare har informerats om detta på förhand och vi har bett dem om fotograferings- och videoinspelningstillstånd. 

Festivalens officiella hashtagg i sociala medier är #unelmafoorumi. 

SÄKERHET 

Säkerhetstjänsten G4S ansvarar för säkerheten under festivalen.

 

ARRANGÖRER 

Dreams Forum arrangeras av Barn- och ungdomsstiftelsen i samarbete med Nokia. De huvudsakliga samarbetspartnerna är Adecco, Alma Media, Arla, stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Deloitte, Esbo stad, Hartwall, Henry Fordin säätiö, Tieto, Skyr, Stora Enso, Svenska Kulturfonden, Urlus-Stiftelsen, WSOY.

 

FESTIVALOMRÅDETS KARTOR

Bekanta dig med festivalområdet via kartorna nedan. Klicka för att förstora.

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle