#TYÖPAJAT

TYÖPAJAT 2018

Unelmafoorumiin osallistujille lähetetään sähköpostiin linkki työpajailmoittautumiseen, kun olemme vastaanottaneet ilmoittautumisen tapahtumaan. Jokainen osallistuja osallistuu kahteen eri työpajaan tai SPR:n kahden tunnin työpajaan.

Työpajat kartalla (napsauta kuva isommaksi):

Lasten ja nuorten säätiön uusimmat Dreamsterit Laura Peippo ja Johannes ”Hatsolo” Hattunen innostavat Unelmafoorumissa! Laura Peippo valittiin vuoden 2017 positiivisimmaksi yrittäjäksi ja Johannes ”Hatsolo” Hattunen on breakdance-taiteilija ja yrittäjä. Tule kuuntelemaan, kun Laura ja Johannes kertovat minkälaisen polun he ovat kulkeneet löytääkseen oman paikkansa.

Radiotyössä äänellä ja kysymyksen asettelulla on merkitystä. Mistä hyvä haastattelu koostuu ja miten osaan kysyä haastattelun kannalta ratkaisevan kysymyksen? Työpajassa tehdään radiohaastattelu, joka julkaistaan HattuMedian Soundcloudissa.

Yksi työelämän tulevaisuusnäkymä on se että se tulee tulevaisuudessa koostumaan tuhansista eri palasista. Miten lähteä rakentamaan omaa unelmaduunia tässä muutoksessa?Työstetään yhdessä mistä elementeistä ja eri tähtäimen tavoitteista voisi koostua sinun unelmaduunisi ja millaisia askelmia voisit rakentaa kohti omia unelmiasi työelämästä. Miten voisit konkreettisesti aloittaa polun jo tänään?

Minkälaisia esteitä tai haasteita on unelmiesi tiellä? Pelillisessä sarjakuvapajassa pääset kehittämään luovia ratkaisuja pieniin, keskikokoisiin ja isokokoisiin ongelmiin. Työpajassa tehdään lyhyt oma sarjakuva ja opitaan valjastamaan mielikuvitus mukaan ongelmanratkaisuun.

Yeesin graffitipajassa vahvistetaan mielenterveyden voimavaroja katutaiteen avulla. Pajassa pääset tutustumaan graffitien maailmaan ja kokeilemaan erilaisia tapoja piirtää katutaidetta. Inspiroidutaan unelmistamme piirtämällä niitä kuviksi ja teksteiksi!

Kiinnostaako tulevaisuus? Syystäkin, sillä tulet viettämään siellä koko elämäsi. Unohda kuitenkin kristallipallot, sillä tulevaisuutta ei voi ennustaa. Sen sijaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia on mahdollista ennakoida ja niiden muotoumiseen voi vaikuttaa. Miten? Se selviää Tulevaisuuskoulun toiminnallisessa ja taiteellisessa työpajassa, missä osallistujat tutkivat mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia tulevaisuuksia. 

Työpajassa tutustutaan kuvatehtävän avulla sekä yhteiskunnassamme vallitseviin sukupuolinormeihin että myös sukupuolivähemmistöihin, joiden ajatellaan näitä normeja rikkovan. Tiukat normit haittaavat ihan kaikkien elämää, joten tavoitteena on myös miettiä, miten voisimme näitä normeja purkaa. Miten mahdollistaa jokaisen elämä omassa unelmasukupuolessaan?

9. UNELMAT TODEKSI - KIRJOITUSTYÖPAJA / Sanataideopettaja Karoliina Suoniemi

Kuka olet nyt, entä isona? Mitä haluat oikeasti kaikista eniten? Kirjoitetaan haavehaikuja, unelmalistoja ja kirjeitä itselle tulevaan, piirretään polkuja tulevaisuuteen. Pajassa pohditaan toiveita ja kirjoitetaan rennolla otteella, ei vaadi mitään ennakkotaitoja. Tekstejä ei tarvitse näyttää toisille. 

Työpajassa opetellaan rauhoittumaan ja pysähtymään kiireen keskellä. Näistä taidoista on hyötyä monissa harrastuksissa, vaikkapa musiikissa ja urheilussa. Niiden avulla saat parhaat kykysi käyttöön tiukan paikan tullen.

Millaista on luoda musiikkia hetkessä? Tule ammentamaan kansanmusiikista uusia hittejä laulun, rytmiikan ja improvisaation keinoin. Minkäänlaista musiikkitaustaa ei edellytetä.

Nokian innovaatio työpajassa keskitytään tulevaisuuden teknologian mahdollisuuksiin. Toteutetaan yhdessä unelmakartta jossa käytetään uusia, tunnettuja ja tuntemattomia teknologioita. Vai toimisiko telepatia jo apunamme?

Hyvin onnistunut leffaesitys, tubettajatapaaminen, kesäinen kirppispäivä tai vaikkapa tanssifestari vaativat hyvän ennakkosuunnittelun. Haluaisitko sinä toteuttaa jossain oman tapahtuman? Tapahtuma-akatemiassa tutustutaan erilaisten ja eri kokoisten tapahtumien tuottamiseen.

Tervetuloa sirkustyöpajaan kokeilemaan ja oppimaan erilaisia sirkustemppuja. Työpajassa opetetaan jongleerauksen perusteita ja opastetaan erilaisten temppujen maailmaan. 

Miten videolla voi vaikuttaa? Työpajassa käydään läpi ideointia, käsikirjoitusta ja muita elementtejä, mitä koskettava ja vaikuttava video vaatii syntyäkseen. Työpajassa kehittämälläsi idealla voit osallistua #munteko-videohaasteeseen ja tienata 1500€!

Biisien ammattimaiset tekijät luovat nuorten kanssa uusia lauluja ja välittävät samalla tietoa ammattinsa erityispiirteistä.

Tee oma biisi! Tule mukaan IHAN OMA JUTTU -työpajaan oppimaan modernia musiikin tuottamista ja biittien tekoa alan ammattilaisilta!

”Mistä sinä et puhu” on itä-helsinkiläisiltä nuorilta lähtöisin oleva konsepti, jossa tuodaan taiteen kautta julki nuorten omakohtaisia ajatuksia, joita voi olla muutoin vaikea puhua ääneen. Tule kuulemaan mitä on tehty ja miten pääsee mukaan. Kerro tarinasi niin palautamme sen sinulle taiteen avulla kerrottuna. 

Pajassa opetellaan miten DJ tekee työnsä. Ohjaajana toimii nuori Brasiliassa kovassa nosteessa oleva Dree Beatmaker. Opi miten biisit miksataan yhteen, miten musiikit valitaan ja mitä kaikkea kuuluu hyvän deejiin osata ja tietää. Lisäksi kuullaan Dreen mielipiteitä ja tarinoita Brasilian Dj-skenestä.

Haluatko tehdä vähän biittejä ja koodata? Mehackitin Sonic Pi -työpaja johdattaa ohjelmoinnin alkeisiin ja elektronisen musiikin tekemiseen hauskalla ja innostavalla tavalla. Työpajan aikana pääset koodaamaan musiikkiteoksia helposti lähestyttävällä Sonic Pi -ohjelmointiympäristöllä! Työpajaan osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta musiikin tekemisestä tai ohjelmoinnista. Eli jos musa- tai koodauskärpänen puree, niin tämä työpaja on juuri sinulle!

Kuinka kerrotaan kaikille, että myös liikenteessä pitää kunnioittaa muita? #Rohkee tyyppi estää kaveria menemästä rattiin, jos kaveri ei ole ajokunnossa. Tule mukaan ideoimaan yhdessä uutta kampanjafilmiä, jossa kannustamme kaikkia olemaan rohkeita sekä liikenteessä että muualla!

Työpajassa pääsee tutustumaan Liikkuvan Animaatioaseman väkeen ja animoimaan valmiilla animaationukeilla pienet animaatioelokuvat! Animaatiot toteutetaan Ipadeilla ja Stop Motion Studio sovelluksella.

Rasismiin puuttumisen reenikehä on kaikille sopiva, iloinen ja energinen työpaja, joka hyödyntää toiminnallista forumteatterimenetelmää. Treenikehässä osallistujat oppivat tunnistamaan rasismia ja saavat tietoa ja kokemuksia siihen puuttumisesta. Painopisteenä ovat arkipäiväiset vuorovaikutustilanteet esimerkiksi julkisilla paikoilla. Huom! Tämä työpaja kestää kaksi tuntia.

Voiko maailmaa muuttaa syömällä? Kyllä voi. Toiminnallinen työpaja ruuan ympäristövaikutuksista ja miten meistä jokainen voi monta kertaa päivässä muuttaa maailmaa.

Tanssi on kaikille! Afrobeat on helppo ja hauska flashmob tyyliin opetettu katutanssitunti. Tunti soveltuu hyvin aloittelijoille.

Miltä kuulostaisi käsinseisonta, tai jopa ihmislippu? BarStarzz Finlandin johdolla pääset harjoittelemaan kehonhallintaa sekä opit kuinka voit käyttää omaa kehonpainoasi hyödyksi lihaskuntoharjoittelussa. Lisäksi opetellaan muutamia hienoja temppuja kuten human flag sekä muscle up sekä näiden harjoittelutekniikat. Oletko sinä valmis tarttumaan BarStarzz haasteeseen? 

Monikulttuurisen taustan omaavien suomalaisten urheilijoiden ja taiteen eri alueiden edustajien vetämä työpaja. Työpajassa pohditaan mm. suomalaisuutta ja käydään läpi käsitteitä liittyen identiteettiin, rasismiin ja syrjintään. Vetäjät jakavat pajalla myös omia kokemuksiaan ja tarinoitaan.

Puhutko koodia? Katseletko maailmaa VR-lasien lävitse? Oletko itse media? Jos vastasit johonkin edellisistä kysymyksistä kyllä, sinulla on juuri niitä taitoja, joita media-alalla tarvitaan koko ajan enemmän ja enemmän. Tule mukaan Alma Median tulevaisuuslaboratorioon, jossa kuulet, minkälaisia työntekijöitä mediayhtiöt etsivät 2020-luvulla, ja pääset tekemään Iltalehden toimittajien ohjauksessa oman videohaastattelun.

Työpajassa pääset pohtimaan faktan ja mielipiteen eroa, eläytymään erilaisiin vähemmistöryhmiin ja käsittelemään omien ennakkoluulojen vaikutusta ystävyyssuhteisiin sekä ilmaisemaan omia mielipiteitä. Näitä teemoja  lähestytään toiminnallisten menetelmien sekä ohjatun keskustelun avulla.

Pakolaisuustyöpajoissamme käydään maailman pakolaistilannetta ja pakolaisuuden syitä sekä pohditaan ratkaisuja ja tapoa vaikuttaa. Faktapaketin lisäksi teemoja käydään läpi erilaisten toiminnallisten harjoitteiden kautta.

Tule pohtimaan tulevaisuuden uramahdollisuuksia ja uusia työntekemisen tapoja kovaa vauhtia muuttuvassa maailmassa Youtube-tähti Tuure Boeliuksen johdolla. Unelmoidaan yhdessä miltä työelämä näyttää vuonna 2040!

Global Dignity ja Helsingin nuorisoneuvosto tiimit tulevat potkaisemaan oikein persuksille yhteis-workshopillaan! Yhdistäkää unelmanne sellaiseen kuin ”tulevaisuus”, jossa ainoastaan itselläsi on väliä! Tule mukaan! Inspiroi! Inspiroidu! 

Tiedätkö jo missä olet hyvä? Osaatko kertoa sen muille? Tässä työpajassa me deloittelaiset autamme sinua löytämään ne asiat, joista juuri sinä saat voimaa. Saat pienessä ryhmässä miettiä omia vahvuuksiasi ja kertoa niistä muille. Omien vahvuuksien löytäminen ja niistä puhuminen voi auttaa sinua saavuttamaan unelmasi!

Meillä jokaisella on oma tarinamme. Adeccon työpajassa pääset duunaamaan oman tarinasi CV-muotoon. Työpajassa kuulet lisäksi inspiroivan uratarinan ja autamme sinua löytämään oman polkusi kohti tulevaisuuden työtä. Tule mukaan ja laitetaan yhdessä tarinasi CV kuntoon!  

Olet huippu kesätyöntekijä – me kerromme sinulle miksi! Adeccon työpajassa autamme sinua löytämään omat vahvuutesi ja väylän kesätyöhön. Työpajassa kerromme lisäksi uusista työnhakumahdollisuuksista ja siitä, kuinka hyödyntää somea, videoita ja blogeja työnhaussa. Matka kohti unelmien kesätyötä alkaa täältä!

 

Tule muuttamaan maailmaa vastamainoksin. Työpajassa tutustutaan mainosparodioihin ja tuodaan oma mielipide esille tekemällä itse vastamainoksia. Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) on kansalaisjärjestö, joka edistää oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista kampanjoinnin ja kouluyhteistyön kautta.

Haetko kesätyöpaikkaa ensi kesäksi? Jännittääkö työhaastattelu? Tule työpajaan harjoittelemaan haastattelua sekä kuulemaan parhaat vinkit miten onnistua haastattelussa! Työpajan vetäjinä ja asiantuntijoina toimivat kokeneet rekrytoijat ja konsultit.

Please reload

Lähdin kokeilemaan kepillä jäätä kun valitsin eri työpajat kuin tutut ja turvalliset ystäväni ja valinta osoittautui loistopäätökseksi!​

Unelmafoorumiin 2017 osallistunut nuori

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle