#UNELMAPISTEET

UNELMAPISTEET 2018

Unelmafoorumi on kesän festaritunnelmaa täynnä. Kolmekymmentä unelmapistettä eri puolilla tapahtuma-aluetta kutsuvat sinut unelmoimaan ja kokeilemaan uusia juttuja! Festarimenossa mukana on myös HSL:n maskotti Välkky – onnistuisitko nappaamaan yhteisselfien?

Unelmapisteitä kierrellään klo 10.30–12.00 välillä. Löydät kaikki pisteet ja niiden sijainnin Unelmafoorumi-alueella ohjelmalehtisestä, jonka saat saapuessasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Unelmapisteet kartalla (napsauta kuva suuremmaksi):

Please reload

It’s all about the Dreams! Espoon kaupungin ja Lasten ja nuorten säätiön unelmapisteessä unelmat heräävät henkiin, niin visuaalisesti kuin kirjallisesti. Pisteellä kohtaat myös tuttuja hahmoja Dreams-ohjelmasta ja saat etupenkin paikan Unelmafoorumin avajaisiin.

Deloitten unelmapisteellä jokainen osallistuja pääsee sitoutumaan osaksi luovaa katutaidetta. Yksin emme voi onnistua – tulethan siis mukaan ja sitoudu kanssamme yhteiseen unelmaan. 

Sirkus Magentan pisteellä pääsee kokeilee erilaisia sirkusvälineitä ja sirkustekniikoita Sirkus Magentan ohjaajien opastuksella. Muun muassa tasapainolautta, jongleerausvälineet, poit, kukkakepit ja diabolot.   

Teqball on uusi monipuolinen, pallopohjainen peli. Pelit pelataan kaarevalla Teqball-pöydällä, jonka ansiosta pallon kosketuspintaala on huomattavasti laajempi ja tehokkaampi verrattuna suoraan pöytään. Teqball:ia voi pelata melkein jokaisella pallolla tai mailalla. Tule kokeilemaan!

Yökoriksen 20 v. juhlakiertue rantautuu Espooseen. Tällä pisteellä tulee varmasti hikipintaan.

Mikäli olet aina halunnut hämmästyttää kavereita taidoillasi, niin tämä BarStarzzin Street Workout unelmapiste on juuri sinulle! Tule oppimaan näyttäviä taitoja kuten ihmislippu, muscle up tai käsilläseisonta.

No haudi hau! Oletko aina unelmoinut siitä, miltä tuntuu olla asua villissä lännessä? Tässä unelmapisteessä se onnistuu ja vielä sumopainiessa. Jiihaa! 

Tule suunnittelemaan ja maalaamaan omat hahmot sekä unelmat seinään 2Tila -taidepajassa. Paikan päällä maalitusseja, spray ja akryylimaaleja. Graafikko ja muraalitaiteilija antaa neuvoja luovaan maalaukseen sekä maalausvälineiden käyttöön. Tule kokeilemaan, inspiroitumaan ja matka kohti unelmien toteutusta voi alkaa!

i. #Tässämäoon

Unelmafoorumi on täällä ja niin olet myös Sinä! Merkitse itsesi mukaan yhdeksi unelmoijaksi ja hyppää rohkeasti Dreamlandiin. Ja muistathan, että tässä tapahtumassa jokainen voi olla sata prosenttisesti oma ihana itsensä.  

Unelmat yhdistävät – erityisesti maailman nuoria. Unelmapisteellä esitellään Lasten ja nuorten säätiön toiminnassa olevien eteläafrikkalaisten nuorten teoksia, joissa nuoret käsittelevät omasta elämästä nousevia aitoja ja koskettavia aiheita.

Movementin pop-up DJ-pisteessä voit kokeilla levyjen soittamista ja deejiinä oloa brasilialaisen ammatti-DJ Dree Beatmakerin kanssa.

Sarjakuvakeskuksen unelmapisteellä pääset suunnittelemaan itsestäsi sarjakuvahahmon, joka korostaa juuri niitä ominaisuuksia, joita haluat. Sarjakuvamaailmassa arkimaailman lainalaisuudet eivät päde, joten voit kuvitella itsellesi mitä tahansa supervoimia. Vai olisitko sittenkin puoliksi eläin, puoliksi ihminen?

Suuntaa IHAN OMA JUTTU -pisteelle soittamaan virtuaalikitarasoolo, kokeilemaan samplaysta, biittien ja biisien tekoa!

Vapaudutaan siitä yhdessä. :) Olemme vapaaehtoistyöntekijöitä sekä Taivallahden koulun opiskelijoita Helsingistä.  Global Dignityssä me keskitymme juhlistamaan arvokkuuttamme ihmisinä, energiaamme, intohimoamme ja rohkeuttamme unelmoida. Roolimallimme kertovat meille, että on ok mokata ja on ok, että ei ole unelmia. Meille arvokkuus tarkoittaa tunnetta, että olemme kallisarvoisia ja se tarkoittaa myös, että päästämme irti itsesyytöksistämme. Uskomme, että me kaikki olemme arvokkaita ja että meillä jokaisella on oma ainutlaatuinen persoonallisuutemme ja arvokkuuttemme. Oletko valmis aloittamaan? Liity meihin kirjoittamalla, mitä arvokkuus ja unelmat merkitsevät sinulle. Voit kirjoittaa ne ylös, toivoa tai vaikka vain kirjoittaa kysymyksen. Otamme sinusta valokuvan ja lähetämme sen sinulle! Nähdään Global Dignity Dreamin Unisiepparin standillämme! #arvokassina #globaldignityfi #globaldignity #unelmafoorumi

o. #Etsivälöytää

Etsivä löytää – mutta aina se ei ole helppoa. Unelmapisteessä hypätään konkreettisesti Dreamlandiin ja löydetään se jokin hieman erilainen, mutta samalla aivan samanlainen. Joko sä tiedät? 

Tule Heipan unelmapisteelle tutustumaan uuteen mobiilipalveluun, jonka avulla voit olla luottamuksellisesti yhteydessä suomalaisten järjestöjen asiantuntijoihin nimimerkillä. Pudota unelmapisteen palauteboksiimme kysymys tai aihealue, johon kaipaisit Heipan kautta tukea. Palkinnoksi saat Heippa-pinssin ja me lupaamme pistää parhaat etsivämme etsimään nämä osaajat palveluumme - elleivät he jo löydy sieltä!

Onko sinulla ennakkoluuloja muita ihmisryhmiä kohtaan? Tule Pakolaisavun unelmapisteelle kertomaan ja hylkäämään ennakkoluulosi – saat vaihtokaupassa kivan yllätyksen!

Tulevaisuus ei tule, se tehdään. Minkälaista tulevaisuutta sinä pidät toivottavana tai todennäköisenä? Tule mukaan Tulevaisuusraatiin, kerro mielipiteesi ja osallistu äänestykseen.

Glitternisti on helsinkiläinen ja Suomen ensimmäinen yritys, joka on erikoistunut glitteriin ja kimallukseen! Taiomme kimalteet 50:lle ensimmäiselle! Älä missaa tätä!

Unelmapisteellämme tutustutaan tulevaisuuden työhön yhdessä tubettaja Tuure Boeliuksen kanssa. Kerro meille ajatuksiasi tulevaisuuden työstä.​ ​Virtuaalitodellisuudessa pääset kurkistamaan teknologian kehitykseen viimeisen 50 vuoden aikana. Aikamatka päättyy Tiedon kampukselle Keilaniemeen.​ Nappaa unelmapisteeltämme mukaasi myös popcornit ja polaroid-kuvat.

Tule kokeilemaan radion tekemistä livenä, lähettämään terveisiä tutuille tai toivomaan lempibiisiäsi radiosta! Lähetystä voit seurata HattuMedian Instagramista tai kuunnella osoitteessa http://hattumedia.munstadi.fi/. Parhaat audiopalat löydät tapahtuman jälkeen HattuMedian Soundcloud-tililtä.

Oletko nouseva tähti, tulevaisuuden kyky vai jo valmis uraohjus? Tule kokeilemaan osumatarkkuuttasi työelämän jättidartsissa Adeccon unelmapisteellä. Joka heittäjälle luvassa hauskoja palkintoja.

SPR:n kondomiajokortti-pisteellä pääset puhumaan seksistä, seksuaalisuudesta ja ehkäisystä. Ajokortin suorittamisessa on kolme vaihtoehtoa ja ne pitävät sisällään turvaseksiä, ehkäisyä ja seksitauteja koskevia kysymyksiä sekä kondomin käytön harjoittelua.

Music Machine on ohjelmoitava rumpukone, jonka avulla voit soittaa kaikkia arkipäivän esineitä. Tule tekemään omat rytmit ja rumpubiitit Mehackitin ständille ja kilistelemään kaikenlaisia esineitä! 

Kom och rösta! Vilka färdigheter behövs för framtiden och vad motiverar dig att studera/jobba?

Mikä tekee bileistä ikimuistoiset? Mikä vuorostaan pilaa illan tunnelman varmasti? Tule pohtimaan juhlimiseen liittyvistä asioista EHYT ry:n Unelmapisteelle.

Liikkuva Animaatioasema on laatikkopyörän sisälle rakennettu nukkeanimaatiomaailma. Animoi valmiilla animaationukeilla oma elokuva!

Tule rakentamaan riippuvia mobileita ja kattokruunuja. Materiaali on roskamuovi, kuten muovikorkit, pienet muoviesineet ja pakkaukset, karamellipaperit, pillit, letkut, kaikki kotien ja työpaikkojen hylätty roina. Jokainen osallistuja voi luoda yhden tai useamman osaan kattokruunuun. Mukana voi olla myös osallistujien itse tuomia roskia - esimerkiksi mehupillejä tai korkkeja.

Ota Liikenneturvan #rohkee unelmapisteellä kaverikuva tai selfie muistoksi huikeasta päivästä! Kuvansa someen jakavat tyypit saavat mukaansa myös pinkit aurinkolasit.

Dina drömmar får Drömträdet att gro och växa / Unelmasi saavat Unelmapuun itämään ja kasvamaan Unga Teaternin unelmapisteellä.

Valokuvanäyttely kertoo Solidaarisuuden silpomisen vastaisen työn tekijöistä Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa. Tyttöjen sukuelinten silpominen on vakava ihmisoikeusloukkaus, joka altistaa tytöt ja naiset elinikäisille fyysisille ja psyykkisille terveysvaaroille. Näihin Muutoksentekijöihin kuuluu vapaaehtoisia, vertaiskouluttajia, paikallisten järjestöjen työntekijöitä, yhteisöjen avainhenkilöitä ja silpomisen vastaisen työn tukijoita.

Please reload

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle