WORKSHOPPAR 2018
 

Efter att ni anmält er skola till Dreams Forum, skickar vi en länk per e-post genom vilken ungdomarna kan välja och anmäla vilka workshoppar de deltar i.

Workshopparna hittar du på kartan (klicka för att förstora):

Barn- och ungdomsstiftelsens nyaste Dreamsters Laura Peippo och Johannes ”Hatsolo” Hattunen inspirerar i Dreams Forum. Laura Peippo valdes år 2017 till Finlands positivaste företagare och Johannes ”Hatsolo” Hattunen är breakdance-artist och företagare. Kom och lyssna på när Laura och Johannes berättar hurdana stigar de gått för att hitta sin egen plats. Workshoppen genomförs på finska.

I workshoppen gör vi tillsammans käpphästar av återvinningsmaterial. Hästen man gjort får man behålla eller skänka som gåva åt till exempel barnavdelningen i ett sjukhus eller till ett daghem.

I Nokias innovationsworkshop fokuseras det på framtidens teknologi och dess möjligheter. Kom och gör en drömkarta med oss där vi använder nya, kända och ännu okända teknologier. Eller kunde telepati redan fungera som vår hjälp? Workshoppen genomförs på finska.

Kom med och testa på olika cirkuskonster. I workshoppen lär vi oss bland annat att jonglera och finner en värld av roliga nya trick. Workshoppen genomförs på finska.

Vi slänger oss in i improvisationsteaterns värld. Vi jobbar med drama- och improvisationsövningar. Vi rör oss i tid, rum och olika verkligheter. Allt är möjligt!

Varför använder människor tobak och snus? Varför dricker man alkohol? Varför prövar man på droger? Hur påverkar de oss och människorna omkring oss? I denhär workshoppen har du chansen att ställa frågor kring rusmedel både anonymt och i grupp. Kom och diskutera med andra unga om rusmedlens sociala inverkan och få svar på dina funderingar.

Här får du möjlighet att fundera på vilka personlighetsdrag och egenskaper som är dina styrkor då du planerar din framtid och då du söker jobb. Utgående från dina egna värderingar och drömmar skapas dina förväntningar på framtiden. Kom och fundera på vart just du är på väg! Workshopen passar dig oberoende om du har klara drömmar och mål för framtiden eller inte. 

Dans är för alla! Afrobeat är en lätt och rolig gatudans, som kan läras i flashmob-stil. Workshoppen passlig för nybörjare. Workshoppen genomförs på engelska.

En workshop som finska idrottare och konstnärer med mångkulturell bakgrund håller. I workshoppen funderar vi kring bland annat finländskhet och begrepp som har att göra med identitet, rasism och diskriminering. Workshopledarna delar även med sig av sina personliga erfarenheter och berättelser. Workshoppen genomförs på finska.

Please reload

#WORKSHOPPAR

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle